Een gebalanceerd eetpatroon dat precies bij jou past

contact

LEKKER

“Het GEHEIM van gezond zijn is de juiste hoeveelheid VOEDING en de juiste hoeveelheid BEWEGING, niet teveel en niet te weinig”
Hippocrates, grondlegger van de Westerse geneeskunde

Het is lastig te zeggen of bepaalde voeding ‘goed’ of ‘slecht’ voor je is. Iets is pas ongezond wanneer je er te veel van eet. En omgekeerd maakt een beetje groenten een maaltijd nog niet gezond. Om te kunnen bepalen of iemand gezond eet, is het nodig het volledige voedingspatroon te bekijken.

Bij een gezond voedingspatroon geef je je lichaam precies dat wat het nodig heeft: niet te veel, maar ook niet te weinig. Wat precies te veel of te weinig is, hangt af van de behoeften van het lichaam. Dat is dus voor ieder mens verschillend.

Gewicht verliezen: appeltje eitje?

Gewicht verliezen… Op papier lijkt het niet zo ingewikkeld. Door minder energie (kilocaloriëen) tot je nemen dan je lichaam verbruikt, val je af. Een negatieve energiebalans noemen we dat.

Maar iedereen die wel eens heeft geprobeerd om af te vallen, weet dat het in de praktijk helemaal niet zo simpel is. Eten is namelijk zoveel meer dan het tellen van kilocaloriëen.

We eten uit gewoonte, of omdat we ons niet zo fijn voelen of juist omdat we iets te vieren hebben. Daarnaast is eten ook lekker en sociaal verbindend. Al deze factoren maken dat het vaak niet makkelijk is om je gedrag rondom eten te veranderen.

Wil jij graag afvallen maar is het nog niet gelukt? Lees hier waarom een dieet doorgaans niet het gewenste effect heeft!

het geheim van succes zit
in het veranderen van iets
wat je dagelijks doet

Als leefstijlcoach breng ik in kaart welke voeding jouw lijf nodig heeft en vervolgens ontwikkel je een gebalanceerd voedingspatroon.

Energie

Om goed te kunnen functioneren heeft je lichaam energie nodig. Deze haalt zij uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Dit noemen we macronutriënten. De hoeveelheid energie (kilocaloriën) die je per dag nodig hebt, verschilt per persoon. Dit is afhankelijk van je geslacht, lengte, gewicht en de mate van je activiteit. Een leefstijlcoach kan jou helpen bepalen wat jouw energiebehoefte is.

Vitaminen en mineralen

Naast energie heeft je lichaam ook vitaminen en mineralen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Door gevarieerd te eten voorkom je dat je een tekort aan vitaminen of mineralen krijgt.

Hormonen

Veel functies in je lichaam (denk aan bloedsuikerspiegel, spijsvertering, stressreactie) worden gereguleerd door je hormonen. Deze worden door het lichaam zelf aangemaakt. Te veel stress of grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen voor een disbalans in je hormonen zorgen.

Wat is gezonde voeding?

Bepaalde producten zijn wetenschappelijk bewezen goed voor onze gezondheid. Zo verlagen groenten, fruit en volkoren producten het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker.

Kies deze voedingsproducten als basis en varieer daarbinnen voldoende. Voor een gezonde leefstijl hoef je niet 100% voor gezonde producten te kiezen. Kies 80% van de tijd uit onderstaande producten en de overige 20% kun je kiezen voor producten die hier buiten vallen.

Kies vooral voor:

 • Natuurlijke, onbewerkte producten
 • Groenten
 • Fruit
 • Noten, pitten en zaden
 • Peulvruchten
 • Volkoren graanproducten
 • Onverzadigde vetten
 • Minder vlees, meer plantaardig
 • Water, thee en filterkoffie
 • Weinig zout
 • Magere en halfvolle melkproducten

Wil jij inspiratie voor gezonde recepten? Volg @meermetmate dan op instagram!

AANBOD

Exclusief 1 op 1 coachprogramma

Ben jij klaar voor een gezonde toekomst waarin jij in je kracht staat en jij weer als jij voelt? Elke dag heb je de mogeljkheid om te kiezen voor dat wat jou gelukkig maakt, waar jij energie van krijgt. Kies jij vandaag nog voor:
 • Meer zelfliefde
 • Een fit en energiek gevoel
 • Een gezond gewicht
 • Een positieve mindset
 • Meer rust en ontspanning

Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

Wil je meer weten?

 

Wil jij graag afvallen, gezonder gaan eten, meer bewegen of weer in balans komen? Of ben je op zoek naar hulp en advies om je doel te bereiken?

Neem gerust contact op via telefoonnummer 06 15 21 02 57 of stuur een mailtje naar mirjam@meermetmate.nl. We bespreken samen jouw wensen en de mogelijkheden van een 1 op 1 coachingstraject.

Een mailtje of telefoontje is geheel vrijblijvend.
Je zit nergens aan vast!